Tuesday, 20 December 2011

Cinta Elysa Episode 13 HQ (Last & Full Episode)

Cinta Elysa Episod 12

Cinta Elysa Episod 11

Cinta Elysa Episod 10

Cinta Elysa Episod 9

Cinta Elysa Episod 8

Cinta Elysa Episod 7

Cinta Elysa Episod 6

Cinta Elysa Episod 5

Cinta Elysa Episod 4

Cinta Elysa Episod 3

Cinta Elysa Episod 2

Cinta Elysa Episod 1

mercun bola bukan bola

Wednesday, 14 December 2011

cinta elysa dah habis !!?

alamak ! cerita CINTA ELYSA dah hbis lah . aduh , x seronok laa mcm ni , cita tuh serius best , dan x pernah membosankan. tapi cita tuh dah hbis . apa bley bt . terima jelah . tapi ....
haha jeng2 . aku dah hbis download cerita CINTA ELYSA sampai hbis .
FUIYOOO !!!!
nnti bley laa aku tgk cerita tuh ulang2 .
haha . smpai sni saja . ok. SELAMAT MALAM !


Tuesday, 29 November 2011

Kenangan Indah ^-^

Assalamualaikkum semua !

semua sihat ? bagus ..
aku nk kongsi skit ngan korang masa aku p Cameron Highlands ngan member2 aku .

Pergh !! mmg best laa ..



ha ? amacam gmbr nih ? style x ? haha ! yg angkt tgn piss senget tuh , yg tu syafee ezzat, tp kmi pggl dy piee .. yg belakang pkai bju merah tuh , yg tuh plak amin , blkg amin yg pkai sweter putih belang2 tu faez , yg piss smbil wt muka chomey tuh zahirul , haha .


ada lg ..






haha , gmbr nie ada ramai , tp yg paling style dlm gmbq nih , tong smpah hjau tuh , nmpk ?
haha .. yg tuh yg pling style ,

hm .. aku pon mls nk tlis pnjg2 . smpai sni jalah aku kongsi , x bley kongsi byk2 .. nnti jd bnda lain plak .. haha ! ok , salammmm

Wednesday, 2 November 2011

Botak Juvana

first time aku tengok si BOTAK dah tak BOTAK dalam FUHH....aku tak suke sangat tengok fuhh cos lewat sangat rancangan tuh bersiaran..ontah macam mane,, malam tuh aku still tak tidor lagi..alaah biasa lah dah jodoh nak buat macam mana..hehehehe.. wow!!! smart jugak doh kaw ado rambut..tapi tak kesah ar ada or takde rambut aku tetap minat ko...lepas nih mesti kau  MELETOP!! punye..harap harap kau tak lupa diri macam sesetengah artis uh..sampai habis aw aku layan fuh sebabkan ada johan as'ari nih..

nilah biodata si BOTAK...



smart gituh. ada rambut.=)
perghhh ! memang smart laa muka dy ..

NAMA: johan ariff asari
PENDIDIKAN: diploma kaunseling di kolej universiti islam melaka (KUIM)
dan pernah mendapat pendidikan tahfiz di batam dan jambi indonesia
KEBOLEHAN: boleh menghafal 1 setengah juzud al-quran

seorang yang peramah,kelakar dan rendah diri..(sweet doh)..

WATAK DALAM JUVANA: seorang remaja berusia 17 tahun(umur sekarang 25 tahun).. anak luar nikah dan selalu kena dera dengan bapak dye yang kaki botol..botak suka buli orang dan memberontak...

jom!! layan gambar si johan ariff asari A.K.A botak:
house captain..


sempoi!!..
warden warden diorang



house captain..






uh..gambar si botak je yang aku letak huhuhu..yang lain mintak maaf yo.hope lepas ni adalah juvana 2 pulak yang lagi gempak...weeeeeiiii...

Biodata Johan Ariff Asari

Salam 1 Malaysia,

Walaupun drama Juvana sudah habis tapi penangan dari cerita ini masih hangat lagi. Jom fadah share dengan anda semua biodata Johan Ariff Asari @ Botak dalam drama Juvana TV3 ini. Semakin popular dah beliau ini.


Nama sebenar : Johan Ariff Asari
Umur : 25 tahun ( LahirTahun 1986)

Asal : Pulau Pinang
Pendidikan: Diploma Kaunseling di Kolej Universiti Islam Melaka (KUIM), pernah mendapat pendidikan kelas tahfiz selama dua tahun di Batam dan Jambi, Indonesia.
Kebolehan: menghafal 1 setengah juzuk al quran
Seorang yang kelakar dan peramah, suka merendah diri

Watak Botak dalam Juvana : Botak ialah seorang remaja berusia 17 tahun, anak luar nikah yang menjadi mangsa dera bapa yang kaki botol. Akhirnya Botak jadi suka  memberontak dan membuli.

~ Johan Ariff Asari ~


     Aku rasa most manusia kat Malaysia ni dah kenal or kalau tak pon pasti penah lihat empunya nama ni di TV. Aku baru je tengok drama Cinta Elysa @TV3. Haha...so sweeeeeeeeeeeeeettttttttt...

Sweet gitu..

     Aku memang peminat drama lebih2 lagi kalau pelakonnye kna selera aku (haha..gila demand aku ni). Banyak yang komen kenapa mesti Fasha Sandha yang jadi heroin drama Cinta Elysa tu. Banyak yang kata tak sesuai la. Bosan la ngan Fasha Sandha. Fasha tu itulah...inilah...tapi pada aku semua tu tak penting. Aku tak penah sedar pon Fasha Sandha tu wujud (haha..gila kejam). Aku layan cerita tu coz aku dah lama tangkap suka ngan hero dia ni, Johan Ariff Asari a.k.a Botak. Heheh..

Botak...botak...

     1st time tengok lakonan Johan ni dalam drama Juvana la. Hits gak ar drama ni hari tu. Aku bencik gila ngan watak Botak dalam drama Juvana ni. Huhu..kira lakonan si Johan ni memang berkesan habis la. Jahat gila dia. But now, aku tangkap suka plak ngan dia ni. Hihi...

Maintain sweet walaupon pose macam gangster..

Ustaz Johan.

     Johan ni pernah mendapat pendidikan kelas tahfiz selama dua tahun di Batam dan Jambi, Indonesia. Wah gitu. Ni aku google internet ek. Kalau internet tipu, kira aku tipu korang jugak la. Kan..kan...kan...

With love...Johan..Heheh..

p/s : Akhir kata, aku mampu berangan je la... = ) Ape pon good luck sangat utk empunya nama
Johan Ariff Asari!!

JOHAN ARIFF ASARI - BOTAK JUVANA / ARIL CINTA ELYSA


Salam.
Aku salah seorang peminat Cinta Elysa kerana aku suka hero yang sebegitu....pernah belajar tahfiz yer..apapun moga Johan berjaya dalam karier dan hidup!

________________________

Botak tenggelamkan Johan



PERJALANAN seni Johan Ariff Asari bagai calitan warna nipis atas lembaran kain putih. Masih hijau pucuk pisang bak kata orang lama. Belum tercuit yang kelam.
Membuka hijab pandangan khalayak kepada peribadi dan penghayatannya dalam drama bersiri Juvana menjadi sudut pandang paling tepat untuk dia memulakan permainan. Bola emosinya dilantun ke sana ke mari dalam jiwa khalayak hingga melekat dengan nama karakter antagonis yang dibawanya, Botak. Masih lagi dia digelar dengan nama karakter itu hingga kini.
Tangga populariti Johan
Johan mengawali mimpi kecilnya dengan cuma menjadi pelakon tempelan dalam siri Penunggu Raya. Kini dalam sekelip mata, Johan sudah membuahkan kagum dengan dua drama bersiri popular termasuk Cinta Elysa yang kini ditayangkan di saluran TV3.
Dia juga menjadi pilihan sutradara untuk drama Kesuma Jiwa, telefilem Janjiku Pada Walid dan drama Ramadan. Juga menjadi pengikat mata khalayak untuk naskhah telefilem Janji Songsang dan Insaf.
"Saya tidak menyangka impak Juvana dan Botak sangat besar. Tidak pernah membayangkan hasilnya sebegini. Ini membuatkan saya terus mahu menjadi pelakon yang baik," katanya tersenyum memula bual bicara.
Diletak harapan menggunung dan terlekat watak ikonik Botak, Johan ternyata mengambil waktu untuk keluar daripada karakter yang digarap daripada keangkuhan Adolf Hitler itu.
"Saya cuba keluar daripada roh Botak. Saya sangat baharu, ilmu kurang dan pengalaman masih cetek. Pokoknya untuk naskhah seterusnya, saya mahu lari daripada bayang Botak. Kalau khalayak masih nampak Botak dalam Aril dalam Cinta Elysa, itu kerana saya masih baharu tetapi saya tetap berusaha keluar," luahnya yang berulang kali diberi warna hitam dalam karakternya.
"Saya mahu watak protagonis. Mahu tukar angin," pelakon berusia 25 tahun ini bersuara.
Namun, dia berterima kasih kerana ditemukan dengan Botak. Johan menanam azam serius bergelar pelakon selepas perkenalan perdana tersebut.
"Saya mahu jadi yang terbaik. Malah yang bagus. Saya mula letak matlamat itu dalam diri," ujarnya.
Penulis bertanyakan empunya diri, kalau-kalau dia sedar satu fenomena cepat naik, tidak mustahil cepat juga jatuhnya. Bukan tidak menyokong anak tempatan sebagus Johan, cuma mahu menyelusuri persediaannya.
"Saya sedar dan andainya saya jatuh, saya redha. Alhamdulillah untuk masa sekarang, saya sedang melalui pengalaman yang menyeronokkan. Ilmu yang saya dapat, saya akan guna untuk meneruskan kerjaya lakonan. Kuasa Tuhan, semuanya di luar bidang kuasa saya," senyumnya yang nekad berusaha.
"Saya takut lupa diri, takut tak perasan. Itu paling bahaya," luahnya.
Naif makan diri
Satu kriteria jitu diberikan kepada Johan saat mengenali dirinya di luar kaca televisyen ialah terlalu naif. Lurus bendul anak muda sampai terfikir kalau-kalau sikap baiknya itu memakan diri dalam pancaroba dunia sekarang.
MENGIDOLAKAN serta memberi kelas hormat yang tinggi terhadap Fasha Sandha, Johan kagum dengan disiplin yang ada pada diri aktres tersebut.


Naif Johan itu bukan yang dibuat-buat. Kadangkala dia seperti mengambil masa seketika untuk bersuara. Jawabnya halus jujur ketika ditanya. Matanya bergerak sama dan ucapan syukur tidak lepas daripada bibirnya.
Rupa-rupanya saat dikorek cerita halus memakan diri, sudah ada titik-titik itu sampai kepada dirinya yang masih meneroka indahnya dunia hiburan.
Ditikam belakang dengan khabar angin, lebih pedih, berita itu dibawa oleh orang yang dekat dengan dirinya. Jadi bahan manipulasi yang kini sedikit memakan diri.
"Saya tahu ada orang yang ambil kesempatan. Menghasut orang lain untuk tidak mengambil saya berlakon. Kononnya saya datang lambat, bermasalah. Realitinya saya selalu datang dengan van kru, kalau lambat pasti bersebab. Saya sangat takut kalau dikatakan punya sikap keras kepala, bermasalah dan tidak berdisiplin," adunya yang berasa sedih dengan khabar tidak benar tentang dirinya.
"Namun ini bukan mematahkan semangat. Saya ambil perkara ini secara baik dan tukar ke arah positif. Bila ada orang tunjukkan kekurangan saya, saya perlu lebih fokus, ambil berat dan tingkatkan disiplin. Saya kena terus berusaha," senyumnya berbunga kembali dalam sedih yang ditutup mimik muka.
Jujurnya juga buat dia sebagai aktor yang baru melangkah sedepa dua kaki ke dalam bidang ini, Johan tidak berasa padang yang dijejaki ini kotor. Walaupun sedang diuji dengan dugaan kecil, dia tahu ini bukan sandiwara yang dicipta oleh aktor bergelar pelakon.
"Saya tidak rasa dunia seni itu kotor. Malah manusia yang benar-benar bernama pelakon itu juga tidak akan mengotorkan dunia seni. Manusia yang melakukan kekotoran itu tidak benar-benar menggalas tugas sebagai pelakon," ujarnya dalam nafas naif seorang anak muda yang sentiasa bersangka baik.
Sentiasa menjaga niat bergelar pelakon, Johan menjadikan tanda aras status aktor sebagai salah satu cabang menyampaikan dakwah.
"Maksud tabligh itukan menyampaikan. Jadi saya mahu menjadi penyampai mesej kepada khalayak dalam bidang lakonan dan penceritaan. Ini niat saya yang saya pegang," ujarnya yang belajar jurusan Kaunseling di Kolej Universiti Islam Melaka.
Cuba atasi Fasha Sandha
Bukan hanya jadi rebutan pengkarya seni untuk sebuah terjemahan watak, Johan di luar panggung juga panas sebagai aktor baharu yang kononnya direbut dua hati wanita.
TERMIMPI watak protagonis agar kelak khalayak dapat melihatnya dalam pelbagai warna.


Persahabatan bersama aktres cantik, Fasha Sandha menjadi bahan bual khalayak. 'Percintaan' lalu dengan pelakon berbakat, Izreen Azminda juga tinggal tanda tanya.
Izreen dalam satu temu bual sebelum ini menyatakan dengan jelas kekesalannya terhadap Johan kerana perubahan sikap yang tiba-tiba dingin. Nah daripada situ, persoalan lagi muncul akan keakraban Johan dan Fasha yang sedang mengulit cinta Aril dan Elysa di lokasi.
"Sejujur-jujurnya saya anggap Fasha sebagai pelakon senior yang mempunyai sikap kerja yang baik dan tip top. Saya ambil segala contoh yang baik daripadanya. Cara kerja Fasha, saya jadikan panduan. Tentang rasa cinta itu memang tidak ada dan tidak hadir. Saya hormat kerana dia sangat membimbing saya dan salah satu tanda hormat saya terhadapnya adalah dengan tweet saya di laman sosial Twitter yang mungkin menjadi perbualan umum," jujur si anak naif ini bersuara dengan matanya seolah-olah berkata jua.
"Saya cuba menandingi Fasha. Maksudnya di sini disiplin kerjanya. Bayangkan dalam 45 hari di set Cinta Elysa terbitan Suhan Movies itu, cuma dua kali saya datang lebih awal daripada Fasha. Selebihnya dia menang dan dia memang datang awal ke lokasi daripada waktu yang dijadualkan," katanya dengan buah hormat terhadap aktres yang dianggap sahabat itu.
Johan baru memulakan jalan di padang permainan baharunya. Sedang ditatap indah bunga-bunga lalang yang mewarnai matanya. Semoga sahaja duri-duri nakal tidak mengenakan bisa pada kakinya kelak.
botak juvana
Nama Sebenar: Johan Ariff Asari

Umur : 25 tahun (lahir pada tahun 1986)
Asal : Pulau Pinang
Pendidikan : Malacca High School. Diploma jurusan Kaunselin di Kolej Universiti Islam Melaka (KUIM). Johan pernah mendapat kelas pendidikan tahfiz selama 2 tahun di Batam dan Jambi, Indonesia.
Sifat : Kelakar, peramah dan suka merendahkan diri

Source:http://beautifulnara.com/profile-dan-gambar-botak-juvana-atau-nama-sebenarnyajohan-ariff-asari/

Friday, 23 September 2011

PMR !!!

alamak !! PMR dh dkt ! 1 mggu lg ?? aduhh !?

aku dh x study apa2 lg nie ?
ahhh   !!! mcm mna nie ?
apa nk bt ?

cangak lg ?

buku & pen.
                            study   !!!!







Tuesday, 30 August 2011

AIDILFITHRI!

pejam celik, pejam celik dh rya kan ?? .. haha . msa skrg nie mmg lju . skjp jaa dh rya .. esok plak merdeka . lusa ? hm .. kna jajah kot, mgkn .. mna taw , dwit rya ? haha ..aku thun nie target dpt RM 100 . klaw dpt , bley aku bli sport rims utk mto aku , bru nmpk style .. klaw ada lbih nk tkaq carburethor mto . ksi lju skit .. haha ,bru syok ,ada fight .. rya thun nie aku sa mcm x meriah , aku pon xtaw psai pa ,mcm ada yg x kna .. tp 2 suma x pntg , yg pntg aku dpt dwit rya !! hahaha , ehh .. jp, ada mslah lg .. aku ada kja skolh la plak , ey ,sial la ! puih !! apa2 hal pon aku nk mintak maap jka terksar bhsa , trcuri hrta bnda , trngumpt sni sna , trmaki x tntu hala , trkntut x tntu msa .. haha .


selamat hari raya aidilfitri maaf zahir & batin .. !!!

Wednesday, 10 August 2011

Geram !!

nie aku nk cta skit psai member aku .. member aku nie jenis barua skit . aku ckup x ska prngai dy . nk taw sbb apa ? sbb dy nie ska kwn ngan org yg kya ngan org yg ada couple jaa .. yg xdak 2 sorry 2 say la bro . dy nie kdg2 aku bra ngan dy . mna x bara , bulan2 posa mcm nie pon dy dok kutuk2 aku , dy bt srpa dy dh bguih dlm dunia nie . dh la pendekk .. pk dok main 6ber ekoq . butuhh btoi !! aku mlas laa nk gdoh ngan dia ,, sbb member2 , klaw x mmg aku tbai jaa ,mka dy . smpai hncuq pon xpa . aku x tkot dy ada geng ka apa ka ! yg pntg aku puas ! toi x ?? slalu dlm mkml computer klaw aku dok sblh dy msti dy blah . x mau dok sblh aku .. pstu dy biaq aku dok sorg2 . klaw spa2 jd aku msti bara ngan prngai dy . klaw dy xdk dwit aku bg .. tp bla aku mnx dwit kt dy .. cehh . kedekut nk mampuih !! fuck ! ngan member2 dy, dy bg , klaw ngan aku ? sorry 2 say la bro ,dy nie, dri aku skolh rndh smpai la skrg , aku mmg x puas hti ngan dy , aku igt dh msok sklah mngh nie prngai dy brbh , rpnya x ,, srpa 2 jgk .. aku taw la , dy nie byk awek nk kt dy , aku nie spa la kn , klaw aku pkoi dy pon msti bdk2 pompuan kls aku bela dy .hmm , apa bley bt . suma manusia x sempurna btoi x ??smpai sni ja aku nk tlis , aku pon x bley la nk cta keburukkan dy lg kt org , yg nie pon dh ckup dh , ok . nnti aku upload dy pny gmbq , pstu aku edit trok2 biaq dy mmpuih , hahaha . assalamualaikum.

Saturday, 6 August 2011

*NIE PETUA UTK DKASIHI DAN DSYGI*

mula-2 ambik sbjik buah pinang ,kemudian gelek atas tgn,seterusnya baling kepada org yg d'sukai s'kuat hati ,klu die sebut "ADUH" mknenye die dah mule bg respon ,untuk LEBIH MUJARAB ,gunakn BUAH DURIAN ,awk baling tepat kt belakang die ,Bile die sebut "Aaa"..awk lari s'kuat hati ,Klu die kjar awk mknenye die dah mula SYG kt awk . . he3x . . SELAMAT MENCUBA !!
Hahaha ,mcm ngekx je pnya ptue nie :))

Friday, 29 July 2011

BOLA-BOLA ~

AKU SJA2 BT BNDA NIH .. HEHE^^ .. TGK JE LA


MALAYSIA VS SINGPORE
















haha .. dh tgk suma ?? yg nie plak senarai player team malaysia




safee sali













nor shahrul idlan talaha









safiq rahim













muslim ahmad












amirul hadi







abdul hadi yahya






s.kunalan






khairul fahmi chet mat (keeper)









aidil zafuan








haha .. yg 2 sja aku nk kongsi sbb aku dh xtaw nk ltak sp lg .. yg nie gmbr last .. nie gmbr msa MALAYSIA vs INDONESIA .. thanks 4 watching .. hehehe ~